Inlocuire hard disk

Fiecare dintre noi deține fișiere prețioase, cum ar fi documente pentru job, documente personale, fotografii, videoclipuri sau fișiere audio, și de obicei le stocăm pe hard-diskuri. Puțini oameni își dau seama că majoritatea dispozitivelor electronice de stocare, inclusiv hard disk-urile, au o durată de viață limitată.

Durata medie de viață a unui hard disk pentru desktopurile de astăzi este de aproximativ 5 – 10 ani, în funcție de tip și producător, și scade rapid în cazul în care unitatea este supusă unor variații puternice de temperatură, umiditate și mișcare   sau când nu staționați.

Deoarece majoritatea oamenilor dețin în prezent laptop-uri și hard disk-uri externe, care se transporta destul de mult, o estimare realistă a duratei de viață a unității hard disk este probabil în jur de 3-5 ani. Acesta este un timp extrem de scurt pentru stocarea în siguranță a datelor importante.

În cele mai bune cazuri, hard-discurile eșuează treptat, oferindu-vă șansa de a reacționa, de a obține o copie a datelor și de a înlocui dispozitivul de stocare înainte de a se confrunta cu un defect fatal. Există o serie de semne care indică un eșec iminent al unității hard disk:   incetinirea calculatorului,   blocarea frecventă,   ecranul albastru,   date corupte cu toate ca ele au fost salvate fara erori,   acumularea de sectoare “bad” (aceste sectoare sunt zone ale hdd-ului care nu mentin integritatea datelor),   sunete ciudate care vin de la hard disk   sau   chiar avertismentele lansate de instrumentele specializate in anticiparea si prevenirea defectiunilor hdd.

O buna practica in prevenirea urmarilor extrem de neplacute ale cedarii neanuntate a hard diskului este realizarea  unor copii de rezerva ale datelor dvs. pe alte hdd-uri care sunt pastrate eventual chiar si in alta locatie.

Pentru repararea hdd-ului, potentiala recuperare a datelor sau inlocuirea hard disk-ului va rugam sa va adresati specialistilor nostri. Va oferim hard diskul potrivit laptopului dvs. Nu ezitati sa ne contactati telefonic sau direct la sediul nostru din Intrarea Panificatiei.